Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W małym rondelku umieść grzyby, zalej wodą i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut, aż zmiękną. Następnie odcedź i posiekaj. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, włóż boczek i podsmaż do zarumienienia. Następnie dodaj cebulę wraz z posiekanymi grzybami i podsmaż do zarumienienia cebuli.
Krok 2
Do misy TC wyposażonej w mieszadło wlej bulion, dodaj zawartość patelni wraz z białą kiełbasą i ustaw program slow cook P2 na 40 minut. Po tym czasie dodaj zakwas lub koncentrat, czosnek, chrzan i majeranek. Dokładnie wymieszaj i ponownie uruchom slow cook P2 na 10 minut.
Krok 3
Dodaj śmietankę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj zupę z pokrojoną kiełbasą i jajkami ugotowanymi na twardo.