Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Obierz i pokrój w kostkę: dwie cebule, boczek
Krok 2
Do misy z mieszadłem daj olej i cebulę. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Program Mijote P1 Czas 5 min, temp. 130C
Krok 3
Następnie dodaj boczek. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Program Mijote P1 Czas 10 min, temp. 130C Przełóż boczek do miseczki
Krok 4
Do misy z mieszadłem wlej 1,5 l wody Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 0, czas 10 min, temp 130 C
Krok 5
Następnie dodaj do misy jedną pokrojoną w piórka cebulą, ziele angielskie , grzyby i listek laurowy . Białą kiełbasę nakłuj widelcem i delikatnie włóż do garnka, powinna być zanurzona. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 0, czas 20 min, temp 90C
Krok 6
Wyjmij kiełbasę i dolej gorącej 500ml gorącej wody. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, usmażoną cebule i boczek Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 1, temp 90, czas 20 min (należy kontrolować by ziemniaki się nie rozgotowały )
Krok 7
Wlej do zupy 500 ml zakwasu – żurku. Zamknij pokrywę i wciśnij START. obroty 1 temp 100C czas 10 min .
Krok 8
Obierz kiełbasę z osłonki i pokrój w plastry, dodaje do zupy. W tym momencie możesz doprawić ją odpowiednią ilością soli, pieprzu, majeranku, dodaj rozgniecione dwa ząbki czosnku oraz chrzan. Jajko wkładam bezpośrednio do talerza.