Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Obierz i pokrój w kostkę: dwie cebule, boczek
Krok 2
Do misy CC z mieszadłem daj olej i cebulę włącz Wolne gotowanie P1, potem dodaj boczek.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Do misy CC z mieszadłem wlej 1,5 l wody czas 10 min temp 100°C
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 1
czas: 10
Krok 4
Następnie dodaj jedna pokrojoną w piórka cebulą, ziele angielskie , grzyby i listek laurowy . Biała kiełbasę nakłuwam i delikatnie wkładam do garnka, powinna być zanurzona. Czas 20 min temp 80°C wyjmujemy kiełbasę i dolewam 0,5l gorącej wody
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 80
prędkość: 1
czas: 20
Krok 5
Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, usmażoną cebule i boczek
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 90
prędkość: 1
czas: 20
Krok 6
Wlej do zupy 500 ml zakwasu – żurku, obroty 1 temp 100°C czas 10 min. Wyłączamy i zalewamy śmietaną. Obieram kiełbasę z osłonki i kroję w plastry, dodaje do zupy. W tym momencie możemy doprawić ją odpowiednią ilością soli, pieprzu, majeranku, wgniatamy dwa ząbki czosnku i mieszam z chrzanem. Jajko wkładam bezpośrednio do talerza.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 1
czas: 10