przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zupa z młodych warzyw

recipe time 30 min
recipe portion 5 porcji

200 g wieprzowiny polędwiczki lub karkówki, pokrojonej w kostkę

2 pęczek pęczki botwinki, umytej, buraczki i łodygi pokrojone w słupki, listki posiekane

1/2 szt. młodej kapusty, posiekanej

2 szt. średnie młode ziemniaki, wyszorowane i pokrojone w kostkę

1 szt. średnia marchewka, obrana i starta na tarce

1 szt. pietruszka, obrana i starta na tarce

1/2 szt. cebuli, pokrojonej w kostkę

1 łyżka KONCENTRATU POMIDOROWEGO

2 łyżka oleju roślinnego

1 szt. ząbek czosnku, drobno posiekany

150 ml śmietanki 36 %

1 pęczek posiekany świeży koperek, do podania

1 szczypta cukier, sól, pieprz i ocet z białego wina do doprawienia

1 l bulionu drobiowego, lub więcej jeżeli lubisz rzadsze zupy


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do miski TCC wyposażonej w mieszadło wlej olej, wsyp wieprzowinę, cebulę i czosnek. Nastaw program na 5 minut.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 2

Następnie dodaj buraki, łodyżki, pietruszkę, marchewkę i ziemniaki, gotuj przez 5 minut.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Wlej bulion i wmieszaj koncentrat pomidorowy, duś przez 10 minut.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 4

Następnie dodaj kapustę i liście botwinkowe i uruchom program P2 slow cook na 10 min.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 5

Pod koniec gotowania dodaj śmietankę, dopraw cukrem, solą, pieprzem i octem do smaku. Ostatnie 5 minut. Zupę podawaj posypaną koperkiem.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)