przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zupa z fasolą

recipe time 45 min
recipe portion 6 porcji

250 g. BIAŁA FASOLA Z PUSZKI

0,5 szt. CEBULA

0,5 szt. CUKINIA

1 szt. MARCHEWKA

2 szt. ZĄBKI CZOSNKU

100 g. SZPINAK

1 l. WODA

1 opk. POMIDORY Z PUSZKI

1 łyżka KONCENTRAT POMIDOROWY

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK

0,5 łyżeczka MAJERANEK

0,5 łyżeczka OREGANO

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 szt. PARMEZAN


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę oraz czosnek podzielić na 4 części i wrzucić przez otwór w pokrywie do misy z założonym ostrzem tnącym nastawiając czas 20 sekund przy prędkości 12. Zebrać ze ścianek i program powtórzyć.

Krok 2

Zmienić ostrze na mieszadło, dodać oliwę i smażyć cebulę z czosnkiem załączając program Sloow cook P1.

Krok 3

Mieszadło zmienić na szatkownicę z tarczą "C". Zetrzeć marchewkę oraz cukinię przy prędkości 9.

Krok 4

Założyć mieszadło i podsmażyć warzywa ponownie ustawiając program Sloow cook P1.

Krok 5

Do podsmażonych warzyw dodać fasolę wraz z zalewą, wodę, zmiksowane pomidory z puszki, koncentrat i przyprawy. Ustawić program Soup P2 i zmienić czas na 25 minut.

Krok 6

10 minut przed końcem programu dodać przez otwór w pokrywie posiekany grubo szpinak.

Krok 7

Gotową zupę podawać posypaną tartym parmezanem.