Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę oraz czosnek podzielić na 4 części i wrzucić przez otwór w pokrywie do misy z założonym ostrzem tnącym nastawiając czas 20 sekund przy prędkości 12. Zebrać ze ścianek i program powtórzyć.
Krok 2
Zmienić ostrze na mieszadło, dodać oliwę i smażyć cebulę z czosnkiem załączając program Sloow cook P1.
Krok 3
Mieszadło zmienić na szatkownicę z tarczą "C". Zetrzeć marchewkę oraz cukinię przy prędkości 9.
Krok 4
Założyć mieszadło i podsmażyć warzywa ponownie ustawiając program Sloow cook P1.
Krok 5
Do podsmażonych warzyw dodać fasolę wraz z zalewą, wodę, zmiksowane pomidory z puszki, koncentrat i przyprawy. Ustawić program Soup P2 i zmienić czas na 25 minut.
Krok 6
10 minut przed końcem programu dodać przez otwór w pokrywie posiekany grubo szpinak.
Krok 7
Gotową zupę podawać posypaną tartym parmezanem.