Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić czosnek, cebulę i papryczkę chili. Miksować przez 30 sekund przy prędkości 12.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0
Krok 2
Wymienić ostrze na mieszadło, dodać olej kokosowy i włączyć program Slow Cook P1 na 5 minut.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Kurczaka pokroić w kostkę. Dodać do misy i włączyć program Slow Cook P2 na 3 minuty. Następnie paprykę pokroić w cienkie paski i dodać do misy, włączyć program Slow Cook P2 na kolejne 2 minuty.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 4
Do misy dodać bulion i włączyć program Slow Cook P2 na 15 minut. W tym czasie makaron ryżowy włożyć do garnka z zimną wodą i też zostawić na 15 minut. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Po zakończonym programie dodać pieczarki w plastrach, makaron ryżowy i kukurydzę. Ponownie włączyć program Slow Cook P2 na 5 minut.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 5
Do gotowej zupy dodać mleko kokosowe, włączyć obroty 5 na 30 sekund. Na koniec dodać szczypiorek i przed podaniem skropić limonką.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 0