Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Natkę pietruszki umyć, obrać listki i posiekać.
Krok 2
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Imbir pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3
Do misy z mieszadłem dodaj olej, cebulę, czosnek i imbir. Wolne gotowanie P1 ( nie zakładać korka w pokrywie)
Krok 4
Bulwy selera obrać , umyć i pokroić w kostkę. Seler naciowy oczyścić, umyć, pokroić na kawałki ok 3 cm. Do misy dodać oba selery. Wolne gotowanie P1 ( nie zakładać korka w pokrywie)
Krok 5
Wymień mieszadło na nóż ultrablade. Dodaj do misy bulion. Zupy P1, czas 25 min, załóż korek w pokrywie,
Krok 6
Do misy dodaj mleczko kokosowe, sok z limonki, kminek, sól, pieprz. Obroty 6, czas 30s,
Krok 7
Pokrojony w kostkę boczek usmaż na patelni.
Krok 8
Zupę rozlać na talerze , posypać przemarzonym boczkiem i siekaną pietruszką.