Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zupa selerowa z kokosem i boczkiem

recipe time 60 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

100 g. CEBULA

2 szt. ZĄBKI CZOSNKU

5 g. IMBIR

1 łyżka OLEJ

600 g. KORZEŃ SELERA

240 g. łodygi selera selera naciowego, pokrojonego na mniejsze kawałki

800 ml. BULION WARZYWNY

250 ml. MLECZKO KOKOSOWE

1 łyżka SOK Z LIMONKI

1/2 łyżeczka KMINEK MIELONY

1 łyżeczka SÓL

1/2 łyżeczka PIEPRZ

1/2 szt. PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI

150 g. BOCZEK POKROJONY W KOSTKĘ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Natkę pietruszki umyć, obrać listki i posiekać.

Krok 2

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Imbir pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 3

Do misy z mieszadłem dodaj olej, cebulę, czosnek i imbir. Wolne gotowanie P1 ( nie zakładać korka w pokrywie)

Krok 4

Bulwy selera obrać , umyć i pokroić w kostkę. Seler naciowy oczyścić, umyć, pokroić na kawałki ok 3 cm. Do misy dodać oba selery. Wolne gotowanie P1 ( nie zakładać korka w pokrywie)

Krok 5

Wymień mieszadło na nóż ultrablade. Dodaj do misy bulion. Zupy P1, czas 25 min, załóż korek w pokrywie,

Krok 6

Do misy dodaj mleczko kokosowe, sok z limonki, kminek, sól, pieprz. Obroty 6, czas 30s,

Krok 7

Pokrojony w kostkę boczek usmaż na patelni.

Krok 8

Zupę rozlać na talerze , posypać przemarzonym boczkiem i siekaną pietruszką.