przepisy

Zupa rybna z suszonymi grzybami i estragonem

recipe time 60 min
recipe portion 4 porcje

3 szt. PSTRĄG

6 szt. ZIELE ANGIELSKIE

8 ziarno PIEPRZ

2 szt. MARCHEW

1 szt. PIETRUSZKA

200 g ŚWIEŻY ŁOSOŚ

400 g PSTRĄG

150 g KARP

50 g SUSZONE GRZYBY

2 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

2 paczuszka ŚWIEŻY ESTRAGON

1 opk. GĘSTA ŚMIETANA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Bulion rybny: Włóż do misy Companion mieszadło. Podziel rybę na filety i oczyść z łusek i ości. Szkielet ryby w całości (bez skrzeli) wrzuć do misy wraz z obranymi i pokrojonymi w kostkę warzywami i przypraw zielem angielskim, pieprzem i solą. Włącz program automatyczny zupa (P2), ustawiając czas na 60 minut. Gotowy wywar przecedź i wlej z powrotem do misy.

program: Zupy z kawałkami warzyw (P2)

Krok 2

Do misy Companion z mieszadłem wlej bulion. Zdejmij skórę z każdej z ryb i pozbądź się ości. Ryby pokrój na kostki wielkości około 2 cm a grzyby posiekaj niezbyt drobno.

Krok 3

Do bulionu w misie dodaj grzyby. Nastaw na program P2 na 90° C na 25 minut. Po 10 minutach do misy dodaj wszystkie ryby. Na samym końcu dodaj estragon. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

program: Zupy z kawałkami warzyw (P2)

Krok 4

Serwuj na ciepło z odrobiną śmietany.