Wodę i kostkę rosołową można zastąpić wywarem warzywnym lub rosołem. Kostkę rosołową możemy zamienić na domową bulionetkę. Przygotuj warzywa: 5 ogórków kiszonych zetrzeć na tarce jarzynowej Szklanka wody z ogórków 5 ziemniaków pokroić w kostkę 2 marchewki pokroić w kostkę 1 pietruszka zetrzeć na tarce jarzynowej
Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy mieszadłem daj wodę, kostkę rosołową i warzywa (bez ogórków) oraz liść i ziele angielskie, sól i pieprz Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 2, temp. 100 C, czas 20 min
Krok 2
Po skończeniu sprawdź czy ziemniaki miękkie Potem dodaj ogórki starte na tarce jarzynowej , czosnek, koperek i wodę z ogórków ale po trochę żeby nie było za słone i kwaśne. Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 1, temp. 80 C, czas 5 min
Krok 3
Na koniec możesz zabielić śmietaną.