Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zupa ogórkowa

Wodę i kostkę rosołową można zastąpić wywarem warzywnym lub rosołem. Kostkę rosołową możemy zamienić na domową bulionetkę. Przygotuj warzywa: 5 ogórków kiszonych zetrzeć na tarce jarzynowej Szklanka wody z ogórków 5 ziemniaków pokroić w kostkę 2 marchewki pokroić w kostkę 1 pietruszka zetrzeć na tarce jarzynowej

recipe time 30 min
recipe portion 5 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

1 szt. KOSTKA ROSOŁOWA DROBIOWA

5 szt. OGÓRKI KISZONE

250 ml. Woda z pod ogórków kiszonych

5 szt. ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę

2 szt. marchewka pokrojona w drobną kostkę

1 szt. pietruszka, obrana i starta na tarce

2 szt. LIŚĆ LAUROWY

4 szt. ZIELE ANGIELSKIE

1 szt. ząbek czosnku, rozgnieciony

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy mieszadłem daj wodę, kostkę rosołową i warzywa (bez ogórków) oraz liść i ziele angielskie, sól i pieprz Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 2, temp. 100 C, czas 20 min

Krok 2

Po skończeniu sprawdź czy ziemniaki miękkie Potem dodaj ogórki starte na tarce jarzynowej , czosnek, koperek i wodę z ogórków ale po trochę żeby nie było za słone i kwaśne. Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 1, temp. 80 C, czas 5 min

Krok 3

Na koniec możesz zabielić śmietaną.