Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zupa krem z zielonego groszku z serem pleśniowym

recipe time 50 min
recipe portion 6 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

500 g. ZIELONY GROSZEK

2 szt. CEBULA

3 szt. ZĄBEK CZOSNKU

2 szt. ZIEMNIAKI

1500 ml. BULION

200 g. SER PLEŚNIOWY TYPU ROUQEFORT

200 ml. Śmietana kremówka 30 %

1 łyżka masło klarowane

2 łyżka MASŁO

6 łyżka UPRAŻONE PESTKI DYNI


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Obrać z łupin czosnek i cebulę. Pokroić w kostkę cebulę, ząbki czosnku w plasterki. Obrać i pokroić w kostkę ziemniaki. Uprażyć pestki dyni.

Krok 2

Do misy z mieszadłem dodaj masło klarowane cebulę i czosnek. Program wolne gotowanie P1.

Krok 3

Zmień mieszadło na nóż ultrablade. Dodaj ziemniaki , groszek i bulion. Ustaw Program Zupy P1,

Krok 4

Krem dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj śmietanę i masło . Obroty 5, czas 30s,

Krok 5

Krem z zielonego groszku podawać z serem pleśniowym, listkami mięty i prażonymi nasionami dyni.