Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zupa krem z kalarepy

recipe time 60 min
recipe portion porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

600 g. kalarepa

450 g. UMYTE I OBRANE ZIEMNIAKI

30 g. MASŁO

50 g. POR (BIAŁE CZĘŚCI)

1 łyżeczka rozmaryn

1/2 łyżeczka czosnek granulowany

1 łyżeczka KMINEK MIELONY

1 łyżeczka SÓL

1 łyżeczka wegeta domowa

2 szt. BULION WARZYWNY

100 g. ŚMIETANY 18%

2 szt. PĘCZEK NATKI PIETRUSZKI

30 g. OLIWA Z OLIWEK

1/4 łyżeczka SÓL

25 g. Orzeszki ziemne prażone nie solone

1500 ml. GORĄCA WODA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z ostrzem ultrablade dodaj : 600 g kalarepy, 450 g ziemniaków, 30 g masła, 50 g pora białej części, 1 łyżeczka rozmarynu suszonego, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka domowej wegety, 1 łyżka domowej bulionetki lub 2 kostki kupnego bulion warzywnego, 1500ml gorącej wody Program zupy P 1, czas 30 min, Na 2 min 30 s przed końcem dodaj śmietanę.

Krok 2

Pasta z pietruszki 2 pęczki pietruszki tylko listki 30 g oliwy 1/4 łyżeczki soli 25 g orzeszów ziemnych nie solonych Do mini misy dodaj orzeszki obroty 11, czas 20 s

Krok 3

Następnie dodaj liście pietruszki, sól obroty 11, czas 40 s

Krok 4

Dodaj oliwę obroty 11, czas 20 s (gdyby było zbyt gęste dodaj więcej oliwy)

Krok 5

Podawaj zupę krem z pastą z pietruszki oraz listkami pietruszki.