Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z ostrzem ultrablade dodaj : 600 g kalarepy, 450 g ziemniaków, 30 g masła, 50 g pora białej części, 1 łyżeczka rozmarynu suszonego, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka domowej wegety, 1 łyżka domowej bulionetki lub 2 kostki kupnego bulion warzywnego, 1500ml gorącej wody Program zupy P 1, czas 30 min, Na 2 min 30 s przed końcem dodaj śmietanę.
Krok 2
Pasta z pietruszki 2 pęczki pietruszki tylko listki 30 g oliwy 1/4 łyżeczki soli 25 g orzeszów ziemnych nie solonych Do mini misy dodaj orzeszki obroty 11, czas 20 s
Krok 3
Następnie dodaj liście pietruszki, sól obroty 11, czas 40 s
Krok 4
Dodaj oliwę obroty 11, czas 20 s (gdyby było zbyt gęste dodaj więcej oliwy)
Krok 5
Podawaj zupę krem z pastą z pietruszki oraz listkami pietruszki.