przepisy

Zupa krem z dyni z karmelizowanym jabłkiem i tymiankiem

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje

1 l BULION WARZYWNY

1 szt. mała dynia hokkaido

1 szt. CEBULA

1 szt. ZIEMNIAKI

1 szt. MARCHEWKA

1 łyżeczka CURRY

1 łyżka MASŁO

1 szt. KWAŚNE JABŁKA (NP. SZARA RENETA)

1 łyżeczka MIODU

3-4 gałązka TYMIANEK świeży

1 łyżka OLIWA

2-3 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę, marchew, ziemniaka i dynię obieramy i kroimy na nieduże kawałki umieszczamy w misie z nożem tnącym obroty 8 czas 40sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 40

Krok 2

Dodajemy łyżkę oliwy, curry i ustawiamy program slowcook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Następnie dodajemy do misy bulion- ustawiamy program soup P1. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

program: Zupy - Kremy (P1)

Krok 4

W międzyczasie jabłko kroimy na cienkie plastry i karmelizujemy na patelni z masłem i miodem oraz odrobiną świeżego tymianku. Podajemy zupę z przygotowanymi jabłkami, świeżo zmielonym pieprzem i listkami tymianku.