przepisy

Zupa-krem z cebuli (krem cebulowy)

recipe time 60 min
recipe portion 4 porcje

800 g CEBULA

1 l BULION WARZYWNY

1 szt. ZIEMNIAKI

250 ml BIAŁE WINO

150 ml Śmietanka 30%

3 łyżeczka CUKIER

3 łyżeczka OLEJ

1 łyżeczka TYMIANEK

1-2 gałązka rozmaryn świeży

1 szt. LIŚĆ LAUROWY

2-3 szt. ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

1-2 łyżka TARTY PARMEZAN

4-5 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z ostrzem ultra blade umieszczamy obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą- prędkość ustawiamy na 9 czas: 30 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 9

czas: 30

Krok 2

Następnie wymieniamy ostrze na mieszadło, dodajemy cukier, tymianek i olej- ustawiamy prędkość 3, temperaturę 120 i czas 8minut.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 120

prędkość: 3

czas: 8

Krok 3

Dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę ziemniaka, wino i ustawiamy: prędkość 3, temperatura 90, czas 45 minut. Po 5 minutach dodajemy bulion, rozmaryn, liść laurowy i ziele angielskie.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 90

prędkość: 3

czas: 45

Krok 4

Na koniec wyjmujemy ziele angielskie, rozmaryn i liść laurowy, montujemy ostrze ultra blade i stawiamy: prędkość: 12, czas 45 sekund. Zupę doprawiamy śmietanką, solą oraz pieprzem. Podajemy z odrobiną parmezanu.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 45