Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z ostrzem ultra blade umieszczamy obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulą- prędkość ustawiamy na 9 czas: 30 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 9
czas: 30
Krok 2
Następnie wymieniamy ostrze na mieszadło, dodajemy cukier, tymianek i olej- ustawiamy prędkość 3, temperaturę 120 i czas 8minut.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 120
prędkość: 3
czas: 8
Krok 3
Dodajemy obranego i pokrojonego w kostkę ziemniaka, wino i ustawiamy: prędkość 3, temperatura 90, czas 45 minut. Po 5 minutach dodajemy bulion, rozmaryn, liść laurowy i ziele angielskie.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 90
prędkość: 3
czas: 45
Krok 4
Na koniec wyjmujemy ziele angielskie, rozmaryn i liść laurowy, montujemy ostrze ultra blade i stawiamy: prędkość: 12, czas 45 sekund. Zupę doprawiamy śmietanką, solą oraz pieprzem. Podajemy z odrobiną parmezanu.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 45