Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z nożem ultrablade dodaj cebulę pokrojoną na ćwiartki obroty 11, czas 15s,
Krok 2
Zmień nóż na mieszadło dodaj masło klarowane i zsuń szpatułką cebulę na dno. Wolne gotowanie P1.
Krok 3
Marchewkę zetrzyj na tarce jarzynowej i dodaj ją do misy. Wolne gotowanie P1.
Krok 4
2 pęczki koperku umyj i zwiąż łodyżki dratwą i dodaj je do misy , wlej rosół i wsyp ryż. Wolne gotowanie P2, temp 100C, czas 35 min
Krok 5
Z zupy wyjąć łodygi koperku. do misy dodać śmietankę i sok z cytryny. Obroty 4, czas 10s,
Krok 6
Posiekaj drobno pęczek koperku i dodaj do zupy. Zmieszaj szpatułką.