przepisy

ZUPA JARZYNOWA

recipe time 55 min
recipe portion 4 porcje

2 ząbek CZOSNEK

1 szt. CEBULA

250 g ZIEMNIAKI

150 g POR (BIAŁE CZĘŚCI)

50 g SELER NACIOWY

250 g MARCHEW

250 g RZEPA

150 g BOCZEK

50 ml OLIWA Z OLIWY

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę, czosnek i ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Pora i seler umyć i pokroić na kawałki. Marchew i rzepę obrać i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w plastry.

Krok 2

W misie wyposażonej w mieszadło umieścić oliwę z oliwek. Dodać cebulę, czosnek, boczek i seler. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Po zakończeniu programu mieszadło zastąpić ostrzem tnącym. Dodać 800 ml wody, ziemniaki, rzepę, marchew i pora. Lekko doprawić solą. Uruchomić program Soup P2. RADA: Rzadszą zupę uzyskamy dodając jeszcze 200 ml wody.

program: Zupy z kawałkami warzyw (P2)