Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Karczek kroimy w paski i marynujemy w przyprawie gyros odstawiamy do lodówki na 1h. Paprykę kroimy w paski. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Do misy TC z ostrzem ultrablende wlewamy pomidory z puszki oraz dodajemy serek topiony i blendujemy, następnie przekładamy do miseczki obroty 12
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1
Krok 2
Do misy TC z ostrzem ultrablende wrzucamy przez otwór w pokrywie na rozpędzone noże cebulę i czosnek obroty 12
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1
Krok 3
Do misy TC wkładamy mieszadło i dolewamy olej Program Wolne gotowanie P1
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Następnie do misy TC dokładamy karczek wolne gotowanie P2 czas 40 min
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 5
Po tym czasie dorzucamy pokrojone w paseczki pieczarki, wlewamy bulion, wrzucamy przyprawy, sól, pieprz, pomidory i papryka.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 130
prędkość: 1
czas: 4
Krok 6
Zmniejszamy temperaturę na 95 C i gotujemy 20 min przy obrotach 1 Podajemy z pieczywem np. bułką paryską.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 95
prędkość: 1
czas: 20