Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z mieszadłem dodaj olej, cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę , kminek, mieloną paprykę słodką i ostrą oraz majeranek. Wolne gotowanie P1,
Krok 2
Do misy dodaj mięso, sól oraz koncentrat pomidorowy. Wolne gotowanie P2, czas 25 min,
Krok 3
Teraz do misy dodaj pomidory, wodę, sól, pieprz, kostkę bulionu, liście laurowe i ziele angielskie. Wolne gotowanie P 2, temp. 100 C, czas 25 min, (Jeśli po zakończeniu czasu mięso jest nadal twarde powtórz ten krok a czas dopasuj do mięsa)
Krok 4
Do misy włóż ziemniaki. Wolne gotowanie P2, czas 15 min.
Krok 5
Dodać zieloną paprykę i czerwoną paprykę. W razie potrzeby dopraw zupę solą i pieprzem. Wolne gotowanie P2, czas 10 min
Krok 6
Zupę gulaszową podawać na gorąco z kromką chleba.