Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zupa gulaszowa

recipe time 118 min
recipe portion 6 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

200 g. cebuli, pokrojonej w kostkę

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

2 łyżka MIELONA PAPRYKA

1 łyżeczka czerwona papryka ostra

1 łyżeczka KMINEK MIELONY

1 łyżeczka suszonego majeranku

40 g. OLEJ

500 g. mięsa wołowego, gulaszowego, pokrojonego na 2-3 cm kawałki

30 g. KONCENTRAT POMIDOROWY

400 g. KROJONE POMIDORY Z PUSZKI

700 ml. WODA

1.5 łyżeczka SÓL

0.5 łyżeczka CZARNY PIEPRZ

1 szt. kostka bulionu cielęcego

3 szt. LIŚĆ LAUROWY

5 szt. ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

200 g. ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę

150 g. czerwona papryka, bez gniazd nasiennych pokrojona w kostkę

150 g. zielona papryka, bez gniazd nasiennych pokrojona w kostkę


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z mieszadłem dodaj olej, cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę , kminek, mieloną paprykę słodką i ostrą oraz majeranek. Wolne gotowanie P1,

Krok 2

Do misy dodaj mięso, sól oraz koncentrat pomidorowy. Wolne gotowanie P2, czas 25 min,

Krok 3

Teraz do misy dodaj pomidory, wodę, sól, pieprz, kostkę bulionu, liście laurowe i ziele angielskie. Wolne gotowanie P 2, temp. 100 C, czas 25 min, (Jeśli po zakończeniu czasu mięso jest nadal twarde powtórz ten krok a czas dopasuj do mięsa)

Krok 4

Do misy włóż ziemniaki. Wolne gotowanie P2, czas 15 min.

Krok 5

Dodać zieloną paprykę i czerwoną paprykę. W razie potrzeby dopraw zupę solą i pieprzem. Wolne gotowanie P2, czas 10 min

Krok 6

Zupę gulaszową podawać na gorąco z kromką chleba.