Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zupa gołąbkowa

recipe time 80 min
recipe portion 6 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

500 g. mielonej łopatki wieprzowej

400 g. Biała kapusta, poszatkowana

150 g. CEBULA

110 g. MARCHEWKA

250 ml. PRZECIER POMIDOROWY (TYPU PASSATA)

2 łyżka KONCENTRAT POMIDOROWY

1000 ml. BULION WARZYWNY

70 g. RYŻ BASMATI

2 łyżka OLEJ

1 szt. LIŚĆ LAUROWY

2 szt. ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO

1 łyżeczka SŁODKA PAPRYKA

0.5 łyżeczka SÓL

0.25 łyżeczka CUKIER

0.5 łyżka MAJERANEK

0.5 łyżeczka ŚWIEŻO MIELONY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę pokrój w drobną kostkę. Do misy z mieszadłem dodaj olej i cebulę. Wolne gotowanie P1

Krok 2

Do misy dodaj mięso mielone i przyprawy sól, papryka, majeranek, cukier ,pieprz. Szpatułką zmieszaj mięso z przyprawami. Wolne gotowanie P1, czas 15 min, Mięso przełóż do miseczki i odstaw.

Krok 3

Obierz i pokrój w drobną kostkę marchewkę. Do misy z mieszadłem dodaj marchewkę i kapustę, liście laurowe oraz ziarna ziela angielskiego. Wlej bulion warzywny. Wolne gotowanie P2, czas 20 min, temp 100C,

Krok 4

Z misy wyjmij liść laurowy i ziarnka ziela angielskiego. Teraz do misy dodaj passate, ryż. Wolne gotowanie P2, czas 20 min,

Krok 5

Na koniec dodaj do misy jeszcze mięso mielone oraz cztery łyżki koncentratu pomidorowego. Wolne gotowanie P2, czas 10 min,

Krok 6

Sprawdź smak zupy. Być może wolisz ostrzejsze zupy i dodasz jeszcze odrobinę pieprzu, więcej soli albo szczyptę chili.