Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Do misy z mieszadłem dodaj olej i cebulę. Wolne gotowanie P1
Krok 2
Do misy dodaj mięso mielone i przyprawy sól, papryka, majeranek, cukier ,pieprz. Szpatułką zmieszaj mięso z przyprawami. Wolne gotowanie P1, czas 15 min, Mięso przełóż do miseczki i odstaw.
Krok 3
Obierz i pokrój w drobną kostkę marchewkę. Do misy z mieszadłem dodaj marchewkę i kapustę, liście laurowe oraz ziarna ziela angielskiego. Wlej bulion warzywny. Wolne gotowanie P2, czas 20 min, temp 100C,
Krok 4
Z misy wyjmij liść laurowy i ziarnka ziela angielskiego. Teraz do misy dodaj passate, ryż. Wolne gotowanie P2, czas 20 min,
Krok 5
Na koniec dodaj do misy jeszcze mięso mielone oraz cztery łyżki koncentratu pomidorowego. Wolne gotowanie P2, czas 10 min,
Krok 6
Sprawdź smak zupy. Być może wolisz ostrzejsze zupy i dodasz jeszcze odrobinę pieprzu, więcej soli albo szczyptę chili.