Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Dynie i paprykę pokroić w kawałki, usunąć gniazda nasienne, posmarować oliwą z oliwek i posypać solą morską. Wstawić do piekarnika, nagrzanego do temp. 200 st. I piec Ok 30-40 minut. Zostawić do wystygnięcia w zamkniętym piekarniku. Po wystygnięciu oczyścić ze skóry.
Krok 2
Do misy wlać 200 ml. wody i wsypać czarną Quinoa. Nastawić program Slow Cook P3 na 20 minut. Po zakonczeniu programu komose wyłożyć do osobnego naczynia a misę umyć i przygotowac do kroku 3
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 3
Cebule pokroić w grubą kostkę, dodać upieczoną dynię, paprykę i papryczkę chilli i miksować 30 sekund przy prędkości 9. Dolać bulion warzywny i uruchomić program Soup P1 na 25 minut. Po 15 minutach dodać starty imbir. Po zakonczeniu gotowania miksować 1 minutę przy prędkości 12. Skropić sokiem z limonki. Dolać mleko kokosowe, doprawić solą i pieprzem i posypać świeżą kolendrą i uprażonymi pestkami dyni. Podawać z czarną Quinoa lub bagietką.
program: Zupy - Kremy (P1)