Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z założonym ostrzem tnącym ultrablade dodaj obraną cebulę, pokrojoną na ćwiartki. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Przez otwór w pokrywie wrzuć ząbek czosnku. Obroty 12, czas 20s Następnie zbierz łopatką cebulę ze ścianki misy.
Krok 2
Zamień ostrze tnące na mieszadło, dodaj masło. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Program Mijote P1 Czas 5 min, temp. 130C
Krok 3
Wyjmij mieszadło z misy. Do misy dodaj żeberka i bulion. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 0, temp 130, czas 15 min
Krok 4
Do koszyczka do gotowania na parze włóż kiełbaskę. Do misy dodaj obrane i pokrojone w małą kosteczkę ziemniaki oraz majeranek. Dopraw solą i pieprzem, włóż koszyczek z kiełbasą. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Obroty 0, temp 95, czas 20 min
Krok 5
Na koniec dodaj chrzan. Zamknij pokrywę i wciśnij START. Obroty 0, temp 100C, czas 5 min
Krok 6
Zupę zapraw śmietaną. Podawaj z jajkiem i szczypiorkiem.