Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy urządzenia z założonym ostrzem tnącym ultra blade przełóż obrane cebule, pokrojone na ćwiartki oraz ząbki czosnku. Zamknij pokrywę i posiekaj warzywa przez 15 sekund przy prędkości 10. Za pomocą silikonowej łopatki ściągnij posiekane warzywa ze ścianek na dno naczynia.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1
Krok 2
Ostrze tnące zamień na mieszadło, dodaj olej i wybierz program podsmażanie P1 na 5 minut.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Mieszadło ponownie zamień na ostrze tnące ultra blade. Podsmażone warzywa zalej bulionem, dodaj pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz różyczki brokuła. Wybierz program Zupy-Krem P1. Po 10 minutach dodaj umyte i osuszone liście szpinaku oraz świeże zioła. Kontynuuj program i na 5 minut przed końcem dodaj serek mascarpone, sok z cytryny oraz przyprawy do smaku. Całość na koniec zmiksuj na jednolity krem i dopraw jeszcze jeżeli jest taka potrzeba. Zupę serwuj z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się tutaj domowe grzanki czosnkowe oraz tarty parmezan. Smacznego :)
program: Zupy - Kremy (P1)