przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zupa brokułowa ze szpinakiem i mascarpone

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje

250 g ŚWIEŻY SZPINAK

300 g brokuł, podzielony na małe różyczki

100 g SEREK MASCARPONE

1 l BULION WARZYWNY

3 szt. ZIEMNIAKI

2 szt. CEBULA

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ

2 łyżka SOKU Z CYTRYNY

2 łyżka OLEJ DO SMAŻENIA

2 łyżka świeże zioła


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy urządzenia z założonym ostrzem tnącym ultra blade przełóż obrane cebule, pokrojone na ćwiartki oraz ząbki czosnku. Zamknij pokrywę i posiekaj warzywa przez 15 sekund przy prędkości 10. Za pomocą silikonowej łopatki ściągnij posiekane warzywa ze ścianek na dno naczynia.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 1

Krok 2

Ostrze tnące zamień na mieszadło, dodaj olej i wybierz program podsmażanie P1 na 5 minut.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Mieszadło ponownie zamień na ostrze tnące ultra blade. Podsmażone warzywa zalej bulionem, dodaj pokrojone w kosteczkę ziemniaki oraz różyczki brokuła. Wybierz program Zupy-Krem P1. Po 10 minutach dodaj umyte i osuszone liście szpinaku oraz świeże zioła. Kontynuuj program i na 5 minut przed końcem dodaj serek mascarpone, sok z cytryny oraz przyprawy do smaku. Całość na koniec zmiksuj na jednolity krem i dopraw jeszcze jeżeli jest taka potrzeba. Zupę serwuj z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się tutaj domowe grzanki czosnkowe oraz tarty parmezan. Smacznego :)

program: Zupy - Kremy (P1)