Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Obrać czosnek, z papryki usunąć gniazdo nasienne. Czosnek i paprykę włożyć do misy z założonym ostrzem tnącym. Miksować przy prędkości 11 przez 10 sekund.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Dodać oliwę, ocet i szczyptę soli. Włączyć program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Dodać kmin rzymski i chili, miksować przy prędkości 10 przez 1 minutę. Sos przełożyć do innego naczynia i umyć misę.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 1
Krok 4
Umyć ziemniaki i umieścić w misie (bez żadnej przystawki), dodać szczyptę soli i zalać wodą tak, by zakrywała ziemniaki. Gotować w temperaturze 100°C przez 30 minut. Odcedzić wodę i włączyć urządzenie jeszcze na 2 minuty w temperaturze 100°C.
Krok 5
Ziemniaki podawać z sosem.