Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Z 1 puszki mleka oddzielamy stałą, białą część i wkładamy ją do misy z założonym mieszadłem - prędkość 1, 100 stopni, 6 minut.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 1
czas: 6
Krok 2
Dodajemy pastę curry - prędkość 2, 4 minuty, 100 stopni.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 2
czas: 4
Krok 3
Dorzucamy warzywa - pokrojoną drobno fasolkę i cukinię w dużą kostkę. Wlewamy pozostałą przezroczystą część mleka kokosowego, drugą puszkę i wodę kokosową. Dorzucamy liście kaffiru 95 stopni, prędkość 2, 10 minut.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 95
prędkość: 2
czas: 10
Krok 4
Dodajemy groszek cukrowy i posiekaną papryczkę (ilość wg upodobania), gotujemy jeszcze 5 minut, prędkość 2, 100 stopni.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 2
czas: 5
Krok 5
Do curry dodajemy stopniowo i cały czas mieszając, sól, sos sojowy, sok z limonki i cytrynę (nie wszystko na raz - dodajemy do smaku)