przepisy

Żeberka wieprzowe w sosie własnym

recipe time 150 min
recipe portion 4 porcje

1 kg żeberka wieprzowe

2-3 szt. MARCHEWKA

2 szt. CEBULA

3-4 ząbek CZOSNEK

1 szt. POR (BIAŁE CZĘŚCI)

2-3 gałązka rozmaryn świeży

2-3 gałązka oregano świeże

1/2 l BULION WARZYWNY

1 łyżka papryka wędzona

1 łyżka smalec

4-5 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z ostrzem tnącym umieszczamy obrany czosnek i obraną i przekrojona na ćwiartki cebulę- ustawiamy obroty 12 na 30sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 30

Krok 2

Następnie dodajemy smalec i ustawiamy program slow cook p1 na 10 minut.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Po tym czasie dodajemy obrane i pokrojone warzywa oraz mięso pokrojone wzdłuż kości. Dodajemy też wędzoną paprykę, zioła oraz bulion i ustawiamy program slow cook p2 na 2 godziny. Na koniec doprawiamy całość do saku solą i pieprzem.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)