przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Zdrowa miska z zieloną soczewicą, czerwoną kapustą i chrupiącymi warzywami.

recipe time 50 min
recipe portion 3 porcje

300 g. ZIELONA SOCZEWICA

1000 ml. WODA

2 szt. TYMIANEK świeży

1 szt. cukinia, pokrojona w kostkę

1 szt. MARCHEWKA

1/4 szt. Czerwona kapusta

8 szt. rzodkiewki


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Zdrowa miska z zieloną soczewicą, czerwoną kapustą i chrupiącymi warzywami Użyte akcesoria i programy: - mieszadło - kosz do gotowania na parze - program wolnego gotowania P3 Dla 4 osób - czas przygotowania 15 minut - czas gotowania 28 minut Składniki: 300 g zielonej soczewicy 1 l wody 2 gałązki tymianku 1 cukinia 1 marchewka 100 g zielonego groszku 1 ćwiartka czerwonej kapusty kilka rzodkiewek Do sosu: 1 łyżeczka pasty tahini 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżeczek oleju rzepakowego sól i pieprz kilka nasion słonecznika Opłucz soczewicę zimną wodą. Wlej wodę do miski wyposażonej w mieszadło, a następnie dodaj soczewicę i tymianek. Uruchom program wolnego gotowania P3 na 15 minut. Tymczasem obierz marchewkę i cukinie a następnie pokrój w plasterki. Wrzuć je do koszyczka do gotowania na parze razem z groszkiem. Po ukończeniu gotowania z poprzedniego kroku, umocuj koszyk parowy w misie i ponownie uruchom program wolnego gotowania P3 na 13 minut. Po zakończeniu programu opłucz warzywa zimną wodą, a następnie odłóż je na bok. Drobno posiekaj kapustę i pokrój rzodkiewki w cienkie plasterki. W misce wymieszaj pastę tahini z sokiem z cytryny i dodaj olej rzepakowy. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj soczewicę w płytkich misach. Dodaj czerwoną kapustę, plastry rzodkiewki i kilka gotowanych na parze warzyw i posyp ziarnami słonecznika.