Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Szpinak umyć, grubo posiekać i włożyć do koszyka do gotowania na parze. Do misy wlać 0,7 l wody. Umieścić koszyk w misie i uruchomić program Steam P1 na 15 minut. Następnie wyjąć i odsączyć szpinak, opróżnić misę.
program: Gotowanie na parze
Krok 2
Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania wbić jajko i dodać pokruszoną fetę. Doprawić solą i pieprzem. Miksować przy prędkości 6 przez 30 sekund, następnie dodać szpinak i miksować przez kolejne 30 sekund.
Krok 3
Przeciąć ciasto filo na pół i posmarować każdy arkusz roztopionym masłem. Natłuścić olejem kwadratową blachę. Ułożyć połowę arkuszy filo na blasze, dodać masę szpinakową i przykryć pozostałymi arkuszami ciasta.
Krok 4
Pociąć w prostokąty i piec przez 25 minut. Wierzch po upieczeniu powinien mieć złoto-brązowy kolor.