Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Cebulę i czosnek obrać i z grubsza pokroić. Umieścić w misie z założonym ostrzem do siekania. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 12.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 10
Krok 2
Dodać dorsza, 100 ml mleka i pietruszkę, a następnie miksować przez 20 sekund przy prędkości 12. Szpatułką zebrać miksowaną masę na środek i miksować przez 10 sekund. Wysmarować masłem naczynie do pieczenia i przełożyć do niego masę.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 30
Krok 3
Umyć misę. Ziemniaki obrać pokroić w dużą kostkę i umieścić w koszyku do gotowania na parze. Do misy wlać 0,7 l wody i na 30 minut uruchomić program Steam P1.
program: Gotowanie na parze
Krok 4
Wylać wodę z misy. Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania włożyć ugotowane ziemniaki i masło. Miksować przez 1 minutę i 30 sekund przy prędkości 6. Spróbować i doprawić do smaku. Na masę z dorsza wyłożyć purée i piec w piekarniku przez 15-20 minut.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1