Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Piekarnik nagrzać do temperatury 220°C. Cebulę obrać i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund w trybie Turbo. Dodać mięso, przecier pomidorowy i natkę pietruszki, a następnie miksować w trybie Turbo przez 20 sekund. Szpatułką zebrać masę ze ścianek na środek misy i ponownie miksować przez 10 sekund.
Krok 2
Wysmarować masłem formę do pieczenia i umieścić w niej masę. Umyć misę.
Krok 3
Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Do misy wlać 0,7 l wody. Ziemniaki umieścić w koszyku do gotowania na parze i uruchomić program Steam P1.
program: Gotowanie na parze
Krok 4
Odlać wodę. W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić ugotowane ziemniaki i masło, a następnie mieszać przez 1 minutę 30 sekund przy prędkości 6. Doprawić do smaku.
Krok 5
Purée ułożyć na mięsie i całość posypać startych serem. Piec w piekarniku przez 15 minut.