przepisy

Wytrawne puree z jabłek i selera – w wersji dla dorosłych z oliwą truflową, palonym masłem i pieczonymi orzechami jako dodatek do mięs.

recipe time 45 min
recipe portion 4 porcje

2 szt. seler

3 szt. JABŁKA

2 łyżka MASŁO

1 szczypyta SÓL

500 ml MLEKO

1 łyżka OLIWA TRUFLOWA

1 porcja UPIECZONA MIESZANKA ORZECHÓW


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wyposażonej w ostrze Ultrablade, dodać selery i jabłka pokrojone w kostkę, dodać 2 łyżki masła i szczyptę soli i ustawić program Slow cook P1 na 10 minut.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 2

Po tym dodać mleko i ustawić program Soup P1 na 30 minut. Gotowe puree po przestudzeniu podawać najmłodszym.

program: Zupy - Kremy (P1)

Krok 3

W wersji dla dorosłych można po zmiksowaniu dodać łyżkę oliwy truflowej do smaku, a na talerzu posypać puree siekanymi orzechami.