Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
kruche ciasto: w misie z ostrzem do wyrabiania umieszczamy wszystkie składniki ciasta i wyrabiamy na prędkości 6 przez 2,5 minuty. Gotowe ciasto formujemy w kulę, zawijamy w folię spożywcza i odkładamy do schłodzenia na około 30 minut.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 2
Krok 2
W międzyczasie mieszamy posiekaną mozzarellę, jajka i śmietankę z dodatkiem przypraw. Cukinię kroimy w cienkie plastry, marchewki po obraniu w słupki.
Krok 3
Schłodzone ciasto wykładamy do formy na tartę i podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Następnie dodajemy warzywa, masę jajeczną i zapiekamy kolejne 20 minut, aż wierzch się lekko zarumieni. Przed podaniem posypujemy tartę posiekanym szczypiorkiem.