przepisy

Wytrawna konfitura porzeczkowo- pomidorowa

recipe time 30 min
recipe portion 1 poracja

250 g CEBULA CZERWONA

2 szt. POMIDORY

2 szt. SZALOTKI

3 łyżeczka CUKIER

3 łyżka ocet z rozmarynem

1 łyżeczka pasta chili

2-4 szczypta soli morskiej


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Oddzielone od łodyżki porzeczki, pokrojone na ćwiartki pomidory, obrane i pokrojone na pół cebulki oraz pozostałe składniki umieszczamy w misie z ostrzem tnącym. Ustawiamy prędkość 1 czas 30 minut i temperatura 100°C. Po tym czasie konfitura jest gotowa- umieszczamy ją w słoiczku i przechowujemy po ostudzeniu w lodówce.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 100

prędkość: 1

czas: 30