Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

WOŁOWINA W PIWIE PO FLAMANDZKU

recipe time 140 min
recipe portion 5 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

800 g ŁOPATKA WOŁOWA

3 szt. CEBULA

2 ząbek CZOSNEK

50 ml OLEJ

150 g BOCZEK POKROJONY W KOSTKĘ

15 g SKROBIA KUKURYDZIANA

150 ml BULION WOŁOWY

30 g CHLEB/PIERNIK LUB HERBATNIKI KORZENNE

10 ziarno RÓŻOWY PIEPRZ

1 pęczek WŁOSZCZYZNA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać, przekroić na ćwiartki i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Siekać przez 30 sekund przy prędkości 12.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 30

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę i boczek, a następnie na 10 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Rozrobić skrobię kukurydzianą w bulionie. Po zakończeniu programu dodać bulion, piwo, mięso, chleb, pieprz i włoszczyznę. Na 2 godziny uruchomić program Slow Cook P2. Po ugotowaniu usunąć pęczek włoszczyzny.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 4

Podawać z ziemniakami gotowanymi na parze lub tagliatelle. RADA: By nadać daniu nieco słodyczy można również dodać 20-30 g brązowego cukru trzcinowego.