Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę i czosnek obrać, przekroić na ćwiartki i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Siekać przez 30 sekund przy prędkości 12.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 30
Krok 2
Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę i boczek, a następnie na 10 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Rozrobić skrobię kukurydzianą w bulionie. Po zakończeniu programu dodać bulion, piwo, mięso, chleb, pieprz i włoszczyznę. Na 2 godziny uruchomić program Slow Cook P2. Po ugotowaniu usunąć pęczek włoszczyzny.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 4
Podawać z ziemniakami gotowanymi na parze lub tagliatelle. RADA: By nadać daniu nieco słodyczy można również dodać 20-30 g brązowego cukru trzcinowego.