Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę i czosnek obrać, grubo posiekać i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0.1
Krok 2
Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać olej i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Wołowinę pokroić w paski.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Po zakończeniu programu dodać wołowinę, sos satay, pomidory, sos sojowy i skrobię kukurydzianą rozpuszczoną w bulionie (by zagęścić sos). Doprawić pieprzem. Na 55 minut uruchomić program Slow Cook P2.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 4
Podawać z białym ryżem. RADA: Do dania możemy też dodać zblanszowany groszek cukrowy. Sos satay możesz zrobić samemu podsmażając na niewielkiej ilości oleju posiekaną szalotkę, czosnek i chili wraz z masłem orzechowym oraz doprawiając słodkim sosem sojowym i pastą chili (sambal oelek).