Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Dzień przed przyrządzaniem potrawy mięso pokroić w kostkę, włożyć do naczynia i zalać czerwonym winem. Przykryć i wstawić na noc do lodówki
Krok 2
Następnego dnia obrać cebulę, przekroić na ćwiartki i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 15 sekund przy prędkości 12.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0
Krok 3
Marchew obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać. Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać marchew, czosnek, boczek i olej. Na 8 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Obtoczyć mięso mąką. Po zakończeniu programu dodać bulion, mięso, czerwone wino i włoszczyznę. Na 2 godziny uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C. Wyjąć pęczek włoszczyzny.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 5
Wołowinę podawać z ziemniakami gotowanymi na parze. RADA: Dodatkowo można dodać czarne oliwki i pomidory.