przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

WOŁOWINA BOURGUIGNON

recipe time 140 min
recipe portion 4 porcje

1 kg WOŁOWINA NA GULASZ ( Z UDZĆA LUB ŁOPATKI)

1 szt. CEBULA

500 ml CZERWONE WINO

250 g MARCHEW

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

50 g BOCZEK KROJONY W KOSTKĘ

50 ml OLEJ

400 ml BULION CIELĘCY

25 g MĄKA

1 szt. MAŁY PĘCZEK WŁOSZCZYZNY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Dzień przed przyrządzaniem potrawy mięso pokroić w kostkę, włożyć do naczynia i zalać czerwonym winem. Przykryć i wstawić na noc do lodówki

Krok 2

Następnego dnia obrać cebulę, przekroić na ćwiartki i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 15 sekund przy prędkości 12.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0

Krok 3

Marchew obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać. Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać marchew, czosnek, boczek i olej. Na 8 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

Obtoczyć mięso mąką. Po zakończeniu programu dodać bulion, mięso, czerwone wino i włoszczyznę. Na 2 godziny uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C. Wyjąć pęczek włoszczyzny.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 5

Wołowinę podawać z ziemniakami gotowanymi na parze. RADA: Dodatkowo można dodać czarne oliwki i pomidory.