Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

WOŁOWINA ALA STROGONOW Z PIECZARKAMI

recipe time 150 min
recipe portion 6 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

800 g. miękkiej wołowiny

350 g. PIECZARKI

3 szt. CEBULA

200 ml. WODA

200 ml. PRZECIER POMIDOROWY

50 g. MASŁO

1 łyżeczka SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 szt. PAPRYKA CZERWONA

1 szt. papryka zielona

1 szt. papryka żółta

3 szt. OGÓRKI KISZONE

1 łyżeczka PAPRYKA SŁODKA MIELONA

1 łyżeczka Przyprawa harissa

2 łyżka MĄKA PSZENNA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do miski, wlać 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę przyprawy harissa i paprykę słodką. Dokładnie wymieszać i wstawić na noc do lodówki, aby mięso się zamarynowało. Następnie obtoczyć je w mące. Do misy z mieszadłem i kilkoma łyżkami oleju dodaj mięso. Ustaw program Slow Cook P1 i czas 15 minut. Zamyknij pokrywę i czekaj aż mięso się podsmaży. Przekładamy na talerz tylko mięso sos zostaje w misie .

Krok 2

Pieczarki czyść i pokrój w plastry. Włącz program Slow Cook P1 i ustaw 15 minut, do misy z mieszadłem wkładam pieczarki. Zamykam pokrywę i czekam aż się podsmażam. Przekładam na talerz.

Krok 3

Cebule obieram i kroimy w plastry lub piórka. Podobnie jak mięso i pieczarki także podsmażamy w misie z mieszadłem włączając program Slow Cook P1 i ustawiamy czas 15 minut.

Krok 4

Do misy i-Companion wkładam mięso, pieczarki i cebulę. Dolewamy wodę, dodajemy koncentrat i przyprawy. Ilość soli i pieprzu wg uznania. Slow Cook P1, czas 15 minut.

Krok 5

Ustawiamy program SLOW COOK, wybieramy P2 i modyfikujemy ustawiając 100 stopni i czas 90 minut. Zamykam pokrywę. Włączam.

Krok 6

Na koniec dodać pokrojonego w półplasterki ogórki,paprykę pokrojoną w słupki. Ustawiamy program SLOW COOK, wybieramy P2 ,czas 10 minut. Doprawić danie świeżo zmielonym pieprzem. Wołowinę ala Strogonow podaję z chlebem.