Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Wrzucić do miski, wlać 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczkę przyprawy harissa i paprykę słodką. Dokładnie wymieszać i wstawić na noc do lodówki, aby mięso się zamarynowało. Następnie obtoczyć je w mące. Do misy z mieszadłem i kilkoma łyżkami oleju dodaj mięso. Ustaw program Slow Cook P1 i czas 15 minut. Zamyknij pokrywę i czekaj aż mięso się podsmaży. Przekładamy na talerz tylko mięso sos zostaje w misie .
Krok 2
Pieczarki czyść i pokrój w plastry. Włącz program Slow Cook P1 i ustaw 15 minut, do misy z mieszadłem wkładam pieczarki. Zamykam pokrywę i czekam aż się podsmażam. Przekładam na talerz.
Krok 3
Cebule obieram i kroimy w plastry lub piórka. Podobnie jak mięso i pieczarki także podsmażamy w misie z mieszadłem włączając program Slow Cook P1 i ustawiamy czas 15 minut.
Krok 4
Do misy i-Companion wkładam mięso, pieczarki i cebulę. Dolewamy wodę, dodajemy koncentrat i przyprawy. Ilość soli i pieprzu wg uznania. Slow Cook P1, czas 15 minut.
Krok 5
Ustawiamy program SLOW COOK, wybieramy P2 i modyfikujemy ustawiając 100 stopni i czas 90 minut. Zamykam pokrywę. Włączam.
Krok 6
Na koniec dodać pokrojonego w półplasterki ogórki,paprykę pokrojoną w słupki. Ustawiamy program SLOW COOK, wybieramy P2 ,czas 10 minut. Doprawić danie świeżo zmielonym pieprzem. Wołowinę ala Strogonow podaję z chlebem.