Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie urządzenia zakładamy ostrze ultra blade. Dodajemy cebulę pokrojoną na ćwiartki oraz obrane ząbki czosnku. Zakładamy koszyczek do gotowania na parze i miksujemy na trybie PULS przez 15 sekund. Zgarniamy składniki z boków misy i ponownie uruchamiamy na prędkości 12 przez 15 sekund. Dodajemy pozostałe składniki, zakładamy ponownie koszyczek i miksujemy na prędkości 12 do uzyskania w miarę jednolitej marynaty. Wyciągamy nóż i układamy plastry karkówki, starając się całkowicie je zanurzyć. Przechowujemy w chłodnym miejscu min. 5 godzin. W tym czasie karkówkę obracamy jakieś 2-3 razy. Karkówkę grillujemy po ok 10 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym ruszcie. Zbyt długie pieczenie karkówki spowoduje, że będzie ona twarda i gumowata.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1