przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Węgierska zupa z mięsem i grzybami

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje

4 łyżka oleju roślinnego

200 g mięsa mielonego

1 szt. cebula, pokrojona w kostkę

2 szt. ząbki czosnku, posiekane

500 g pieczarek, grzybów leśnych pokrojonych w ćwiartki

3 łyżka MĄKI

1 łyżka mielonej wędzonej papryki

1 łyżeczka mielonej papryczki chilli

3 szt. szklanki bulionu drobiowego

3 łyżka sosu sojowego

1 szt. szklanka mleka

1/2 szt. szklanki śmietanki 36%

1 łyżka posiekanego koperku i pietruszki

1 szczypyta sól, pieprz, cukier do smaku


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wyposażonej w mieszadło wlej olej, włóż mięso, cebulę, czosnek i grzyby i uruchom program slow cook P1 na 5 minut. Następnie dodaj mąkę, paprykę wędzoną i chilli i ponownie uruchom program slow cook P1 na 3 minuty.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 2

Wlej bulion, sos sojowy i mleko i uruchom slow cook P2 na 20 minut.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 3

Po tym czasie dodaj śmietankę, zioła, dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku, uruchom program slow cook P1 na 3 minuty i podawaj.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)