przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Wegańskie tacos z fasolą i awokado

recipe time 45 min
recipe portion 8 porcji

2 puszka CZERWONA FASOLA

1/2 łyżeczka mielona papryka chili

1/2 łyżeczka MIELONA KOLENDRA

1 łyżeczka GORZKIE KAKAO

250 ml PRZECIER POMIDOROWY (TYPU PASSATA)

2 szt. DOJRZAŁE AWOKADO

1/2 szt. SOK Z LIMONKI

1 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szt. GARŚĆ ŚWIEŻEJ KOLENDRY

1 szt. SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 szt. CZERWONA CEBULA

10 szt. POMIDORKI

1 szt. granat

1 szt. MANGO

8 szt. tortille kukurydziane


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Składniki na pastę z fasoli dodajemy do misy z końcówką do mieszania.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 90

prędkość: 1

czas: 30

Krok 2

Awokado obieramy, czosnek przeciskamy przez praskę. Umieszczamy w wysokim, wąskim naczyniu, dodajemy sok z cytryny, sporo kolendry i blendujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Tortille przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu i nadziewamy pastą z fasoli, awokado i resztą składników.