Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wkładamy ostrze do siekania, Wrzucamy czekoladę w kostkach - prędkość 12, 30 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 30
Krok 2
Dodajemy mleko i kardamon (przy 2 łyżeczkach może być mocno czuć kardamon) - 85 stopni, prędkość 3, 2 minuty.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 85
prędkość: 3
czas: 2
Krok 3
Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do miski. Misę myjemy, suszymy, zakładamy trzepaczkę i wlewamy aquafabę. Ubijamy na sztywno - prędkość 7, 6 minut.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 6
Krok 4
Ubitą pianę powoli dodajemy do rozpuszczonej czekolady i mieszamy, żeby nie straciła na puszystości. Przekładamy do pucharków lub słoiczków i wstawiamy na noc do lodówki.