przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

250 ml AQUAFABA (WODA PO CIECIORCE)

200 g GORZKA CZEKOLADA

75 ml MLEKO MIGDAŁOWE

2 łyżeczka kardamon


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wkładamy ostrze do siekania, Wrzucamy czekoladę w kostkach - prędkość 12, 30 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 30

Krok 2

Dodajemy mleko i kardamon (przy 2 łyżeczkach może być mocno czuć kardamon) - 85 stopni, prędkość 3, 2 minuty.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 85

prędkość: 3

czas: 2

Krok 3

Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do miski. Misę myjemy, suszymy, zakładamy trzepaczkę i wlewamy aquafabę. Ubijamy na sztywno - prędkość 7, 6 minut.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 7

czas: 6

Krok 4

Ubitą pianę powoli dodajemy do rozpuszczonej czekolady i mieszamy, żeby nie straciła na puszystości. Przekładamy do pucharków lub słoiczków i wstawiamy na noc do lodówki.