Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Umyte pomidory i obraną cebulę wrzucamy do misy z założonym ostrzem ultra blade i siekamy – prędkość 10 przez kilkanaście-kilkadziesiąt sekund, aż pomidory się rozpadną, ale nie muszą być totalnie zmielone.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 20
Krok 2
Dodajemy olej i gotujemy – prędkość 2, temperatura 95 stopni, 45 minut.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 95
prędkość: 2
czas: 45
Krok 3
Jeżeli pomidory nie rozpadły się całkowicie, to miksujemy jeszcze przez 15 sekund na prędkości 10, a następnie przecieramy przez sito.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 15
Krok 4
Do przetartych pomidorów dodajemy bulion i sól oraz pieprz do smaku. Podgrzewamy. Podajemy na przykład z ryżem i natką pietruszki.