przepisy

1 kg pomidorów

1 szt. cebuli

1 łyżka oleju

250 ml BULIONU WARZYWNEGO

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Umyte pomidory i obraną cebulę wrzucamy do misy z założonym ostrzem ultra blade i siekamy – prędkość 10 przez kilkanaście-kilkadziesiąt sekund, aż pomidory się rozpadną, ale nie muszą być totalnie zmielone.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 20

Krok 2

Dodajemy olej i gotujemy – prędkość 2, temperatura 95 stopni, 45 minut.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 95

prędkość: 2

czas: 45

Krok 3

Jeżeli pomidory nie rozpadły się całkowicie, to miksujemy jeszcze przez 15 sekund na prędkości 10, a następnie przecieramy przez sito.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 15

Krok 4

Do przetartych pomidorów dodajemy bulion i sól oraz pieprz do smaku. Podgrzewamy. Podajemy na przykład z ryżem i natką pietruszki.