Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

WĄTRÓBKA CIELĘCA Z PAROWARU

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje
Będziesz
potrzebować
icompanion
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

1 kg wątróbki cielęcej

1 szt. CEBULA

3 łyżka OLEJ

250 ml sosu pomidorowego

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Wątróbkę opłukać pod bieżącą wodą, usunąć wszystkie błony i pokroić na cienkie kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić. Cebulę pokroić na plasterki i udusić na oleju. Używać programu wolne gotowanie przez 10 min.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 2

W foli aluminiowej ułożyć wątróbkę, przykryć duszoną cebulą. Całość zalać sosem pomidorowym i zawinąć szczelnie Gotować w parowarze 40 minut. Wątróbkę podawać z purée ziemniaczanym i zieloną fasolką.

program: Gotowanie na parze