Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy CC z motylkiem dajemy białka obroty 8 czas 2 min, potem dalej na obrotach 7 dodajemy powoli cukier przez otwór w pokrywie, łyżka po łyżce Na papierze do pieczenia rysujemy koło i wykładamy bezę. Piekarnik nagrzewamy do 170°C. Po włożeniu bezy zmniejszamy do 100°C, zostawiamy na 3 godziny.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 6
Krok 2
Do misy CC z motylkiem dajemy dodajemy śmietanę mocno schłodzoną i mascarpone. Obroty 5, czas trzeba sprawdzać na wyczucie, mieszamy aż masa będzie gęsta. Na zimną bezę wykładamy krem i zdobimy owocami i rafaello.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 4