Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

5 szt. BIAŁKA JAJKA

300 g cukier drobny

300 ml ŚMIETANA KREMÓWKA 36%

1 szt. mascapone

6 szt. rafaello


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy CC z motylkiem dajemy białka obroty 8 czas 2 min, potem dalej na obrotach 7 dodajemy powoli cukier przez otwór w pokrywie, łyżka po łyżce Na papierze do pieczenia rysujemy koło i wykładamy bezę. Piekarnik nagrzewamy do 170°C. Po włożeniu bezy zmniejszamy do 100°C, zostawiamy na 3 godziny.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 6

Krok 2

Do misy CC z motylkiem dajemy dodajemy śmietanę mocno schłodzoną i mascarpone. Obroty 5, czas trzeba sprawdzać na wyczucie, mieszamy aż masa będzie gęsta. Na zimną bezę wykładamy krem i zdobimy owocami i rafaello.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 5

czas: 4