przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Torcik ptasie mleczko

recipe time 240 min
recipe portion 5 porcji

600 ml. MLEKO SKONDENSOWANE (NIESŁODZONE)

1 szt. GALARETKA TRUSKAWKOWA

1 szt. galaretka cytrynowa

1 szt. GALARETKA WINOGRONIWA PRZEŹROCZYSTA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Przygotuj trzy kubki z wrzątkiem po 250 ml w każdym. Galaretki rozpuść w kubkach i zostaw na ok 1.5 - 2 h aby przestygły (nie może jednak zacząć tężeć).

Krok 2

Do misy TC z trzepaczką wlej 200 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego. obroty 7 czas 2 min

Krok 3

Przez otwór w pokrywie wlej galaretkę truskawkową i miksuj obroty 7 czas 1 min Masę przelej do tortownicy o średnicy ok 25 cm (można wyłożyć dno biszkoptami ) wstaw do lodówki na 20 min

Krok 4

Po 20 min przygotuj kolejną warstwę tortu. Do misy TC z trzepaczką wlej 200 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego. obroty 7 czas 2 min

Krok 5

Przez otwór w pokrywie wlej galaretkę winogronową i miksuj obroty 7 czas 1 min Masę przelej do tortownicy bardzo powoli by nie uszkodzić masy truskawkowej, wstaw do lodówki na 20 min

Krok 6

Po 20 min przygotuj kolejną warstwę tortu. Do misy TC z trzepaczką wlej 200 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego. obroty 7 czas 2 min

Krok 7

Przez otwór w pokrywie wlej galaretkę cytrynową i miksuj obroty 7 czas 1 min Masę przelej do tortownicy bardzo powoli by nie uszkodzić masy winogronowej, wstaw do lodówki na 120 min

Krok 8

Po wyjęciu tortownicy z lodówki ostrożnie oddziel płaskim nożem brzegi ciasta od wewnętrznej części formy. Możesz wówczas odpiąć obręcz.