Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Przygotuj trzy kubki z wrzątkiem po 250 ml w każdym. Galaretki rozpuść w kubkach i zostaw na ok 1.5 - 2 h aby przestygły (nie może jednak zacząć tężeć).
Krok 2
Do misy TC z trzepaczką wlej 200 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego. obroty 7 czas 2 min
Krok 3
Przez otwór w pokrywie wlej galaretkę truskawkową i miksuj obroty 7 czas 1 min Masę przelej do tortownicy o średnicy ok 25 cm (można wyłożyć dno biszkoptami ) wstaw do lodówki na 20 min
Krok 4
Po 20 min przygotuj kolejną warstwę tortu. Do misy TC z trzepaczką wlej 200 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego. obroty 7 czas 2 min
Krok 5
Przez otwór w pokrywie wlej galaretkę winogronową i miksuj obroty 7 czas 1 min Masę przelej do tortownicy bardzo powoli by nie uszkodzić masy truskawkowej, wstaw do lodówki na 20 min
Krok 6
Po 20 min przygotuj kolejną warstwę tortu. Do misy TC z trzepaczką wlej 200 ml mocno schłodzonego mleka skondensowanego. obroty 7 czas 2 min
Krok 7
Przez otwór w pokrywie wlej galaretkę cytrynową i miksuj obroty 7 czas 1 min Masę przelej do tortownicy bardzo powoli by nie uszkodzić masy winogronowej, wstaw do lodówki na 120 min
Krok 8
Po wyjęciu tortownicy z lodówki ostrożnie oddziel płaskim nożem brzegi ciasta od wewnętrznej części formy. Możesz wówczas odpiąć obręcz.