Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Tortownica o średnicy 25 cm. Do dekoracji owoce i 1 szt. galaretki przezroczystej. Masło rozpuść w rondelku.
Krok 2
Do misy z nożem do ciasta dodaj herbatniki i zmiksuj. Obroty 12, czas 1 min (muszą być wszystkie zmiksowane jeśli nie wydłuż czas miksowania).
Krok 3
Następnie ustaw obroty 9 i przez otwór wlej masło mieszaj 30 sekund. Masę herbatnikową przełóż do tortownicy i uklep za pomocą szklanki , uformuj na brzegach rant. Włóż do lodówki na co najmniej 30 minut, by spód stwardniał.
Krok 4
Do misy z ostrzem do ciasta dodaj 500 g sera i 50 g cukru pudru , Obroty 7, czas 40 sek., po 20 sek. przez otwór dolej 50 ml płynu z żelatyną. Wyjmij masę z misy a następnie dodaj do misy 500 g sera , 200 g nutelli, Obroty 7, czas 30 sek., po 20 sek. przez otwór dolej 50 ml płynu z żelatyną.
Krok 5
Wyjmij blaszkę z lodówki nałóż ciemnej masy dokoła blaszki robiąc taki krąg, potem masa jasna i na środku masa ciemna. Na górze ułóż owoce. Wstaw do lodówki. Przygotuj galaretkę zgodnie z przepisem i pozostaw by ostygła i lekko się ścięła. Następnie wylej ją na ciasto , wstaw do lodówki na min 4 h. Smacznego.