Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wraz z 25 g cukru umieścić w misie z założoną trzepaczką. Miksować przez 30 sekund przy prędkości 7. Dodać mascarpone i miksować przez 3 minuty przy prędkości 7. Przenieść do innego naczynia. Umyć i osuszyć misę.
Krok 2
W misie z założoną trzepaczką umieścić białka jajek i ubijać przez 4 minuty przy prędkości 7 (bez zatyczki w pokrywie). Szpatułką delikatnie wmieszać ubite białka w masę z mascarpone.
Krok 3
Biszkopty nasączyć kawą i wyłożyć nimi formę, położyć na nie krem i posypać kakao. Przed podaniem dobrze schłodzić. RADA: Do kawy można dodać amaretto, a zamiast kakao użyć wiórków czekolady. Tiramisu można też przygotować w pucharkach.