Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wsadź ostrze do wyrabiania ciasta. Wsyp makę, masło, szczyptę soli, wodę . Wymieszaj
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 2
Krok 2
Powstałe ciasto zawinąć w folie i wsadzić do lodówki na 30 minut. Rozgrzać piekarnik na 180 stopni. Schłodzone ciasto wyłożyć do formy. Upiec w piekarniku 15 minut.
Krok 3
Do misy wsadzić mieszadło. Dodać 2 ząbki pokrojonego czosnku , trochę oliwy do podsmażenia. Włączyć program Slow cook P1 na 7 minut. Po upływie 3 minut wlać wino i dać szczyptę soli i cukru, dodać rozmrożony szpinak. Po upływie czasu doprawić do smaku według uznania, przełożyć na sito by wszystko dokładnie obciekło.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
W misie z założona trzepaczka umieścić jajka , śmietanę , 1 ząbek czosnek przepuszczony przez praskę i szczyptę bazylii. doprawić sola i pieprzem. Wymieszać
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 1
Krok 5
Na spodzie tarty ułożyć odsączony szpinak, ułożyć pokrojona w kostkę fetę i oliwki. Wlać masę śmietanowo-jajeczna. Piec w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach. Tarte można podawać na ciepło albo na zimno.