Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

240 g MĄKA PSZENNA

120 g MASŁO

1 szczypyta SÓL

70 ml WODA

500 g MROŻONY SZPINAK

3 ząbek CZOSNEK

80 ml WINO BIAŁE

1 trochę CUKIER

5 szt. JAJKA

200 ml ŚMIETANA 30%

1 szczypyta BAZYLIA SUSZONA

200 g SER FETA

100 g OLIWKI CZARNE


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wsadź ostrze do wyrabiania ciasta. Wsyp makę, masło, szczyptę soli, wodę . Wymieszaj

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 2

Krok 2

Powstałe ciasto zawinąć w folie i wsadzić do lodówki na 30 minut. Rozgrzać piekarnik na 180 stopni. Schłodzone ciasto wyłożyć do formy. Upiec w piekarniku 15 minut.

Krok 3

Do misy wsadzić mieszadło. Dodać 2 ząbki pokrojonego czosnku , trochę oliwy do podsmażenia. Włączyć program Slow cook P1 na 7 minut. Po upływie 3 minut wlać wino i dać szczyptę soli i cukru, dodać rozmrożony szpinak. Po upływie czasu doprawić do smaku według uznania, przełożyć na sito by wszystko dokładnie obciekło.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

W misie z założona trzepaczka umieścić jajka , śmietanę , 1 ząbek czosnek przepuszczony przez praskę i szczyptę bazylii. doprawić sola i pieprzem. Wymieszać

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 8

czas: 1

Krok 5

Na spodzie tarty ułożyć odsączony szpinak, ułożyć pokrojona w kostkę fetę i oliwki. Wlać masę śmietanowo-jajeczna. Piec w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach. Tarte można podawać na ciepło albo na zimno.