Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Ciasto 100 g zimnego masła pokrojonego w kostkę, 200 g mąki ryżowej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 60 g cukru pudru, 1 jajko, Szczypta soli, 1 łyżka śmietany 18 %, 20 g wiórków kokosowych, Do misy z ostrzem do ciasta dodaj mąkę ,proszek do pieczenia, cukier puder, sól, wiórki kokosowe, masło , jajko Obroty 4 powoli podnieść do 8 czas 40 s Dodaj śmietanę obroty 7 czas 10 – 20 s Ciasto uformować w kulkę i włożyć na 40 min do lodówki. Ciasto wyjąć z lodówki i rozłożyć na dnie i bokach foremki. Nakłuć widelcem ciasto. Wstawić do zamrażalnika na czas nagrzewania piekarnika. Piekarnik rozgrzać do 175 C. Ciasto wstawić do gorącego piekarnika zmniejszyć grzanie do 165 C. ,piec ciasto ok. 30 min. Wystudzić.
Krok 2
Masa 500 ml mleka 2 %, 40 g łyżki mąki ziemniaczanej, 20 g mąki pszennej, 1 jajko, 5 łyżek cukru, 1 łyżka cukru waniliowego, 100 g miękkiego masła, Do misy z motylkiem &trzepaczką dodaj mleko , jajko, cukier, cukier waniliowy, obie mąki, Obroty 4, temp 100 C, czas 6 min, Następnie dodaj masło. Obroty zacznij od 4 podnieś do 8 , temp 100 C, czas ok 20 s, Przestudź trochę masę budyniową i rozłóż ja na cieście kruchym. Poukładaj truskawki (owoce) górę ozdób polewą czekoladową.