Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Umyć pory i pokroić w plastry. W misie wyposażonej w mieszadło umieścić pory, olej, masło sól i pieprz. Gotować przy prędkości 3 i temperaturze 130°C przez 20 minut.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 130
prędkość: 3
czas: 20
Krok 2
Nagrzać piekarnik do 200°C.
Krok 3
Dodać śmietanę i 2 żółtka i włączyć gotowanie przy prędkości 3 i temperaturze 85°C na 5 minut.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 85
prędkość: 3
czas: 5
Krok 4
W między czasie rozwałkować ciasto na 2 okrągłe placki. Jednym wyłożyć wysmarowaną masłem i oprószoną mąką formę do tarty. Na cieście rozprowadzić masę z porów i przykryć resztą ciasta. Skleić brzegi, wierzch posmarować żółtkiem.
Krok 5
Piec przez 35 minut.