przepisy

Tarta flambée

recipe time 20 min
recipe portion 2 porcje

200 g MĄKA PSZENNA

125 ml WODA

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 szt. CEBULA

2 ząbek CZOSNEK

200 ml ŚMIETANA 30%

100 g SZYNKA PARMEŃSKA

10 szt. SZPARAGI ZIELONE

2 czubata łyżeczka PARMEZAN

2 szt. PIECZARKI

50 g KIEŁBASA WIEJSKA

2 czubata łyżeczka STARTY SER GRUYERE


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Mąkę, wodę i oliwę z oliwek umieścić w misie i wyrobić sprężyste ciasto.

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 2

Śmietanę, pokrojoną w kostkę cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku umieścić w misie i ustawić tryb wolnego gotowania aż do powstania gęstego białego sosu. Dopraw solą i pieprzem.

program: Sosy

Krok 3

Ciasto rozwałkować na cienki placek, posmarować sosem śmietanowo-cebulowym i układać warstwy: Kiełbasa Szynka parmeńską Szparagi Pieczarki Sery Piec w temperaturze 200°C przez 15 minut