przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

TARTA CZEKOLADOWA

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje

1 porcja SŁODKIE CIASTO KRUCHE (PATRZ STR. 20)

250 g GORZKA CZEKOLADA

200 ml ŚMIETANA 30% (MOCNO SCHŁODZONA)


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Nagrzać piekarnik do temperatury 210°C. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Przykryć papierem do pieczenia, obciążyć np. nasionami fasoli i piec przez 15 minut. Usunąć obciążenie i papier; piec jeszcze przez 10 minut, a następnie odstawić ciasto do wystygnięcia.

Krok 2

Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania wlać śmietanę. Podgrzewać przez 5 minut przy temperaturze 70°C i prędkości 4.

Krok 3

Po 2 minutach i 30 sekundach dodać pokrojoną czekoladę. Po zakończeniu programu miksować przez 30 sekund przy prędkości 5. Wylać masę na ciasto i odstawić do lodówki na 2 godziny. RADA: Tartę można udekorować przed podaniem świeżymi wiśniami.